Press "Enter" to skip to content

Британія анонсувала великий пакет боєприпасів для України

Британія анонсувала новий пакет військової підтримки для України, що включатиме передусім артилерійські боєприпаси.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомили у британському уряді, розповідаючи про візит Сунака на зустріч з прем’єрами країн Північної Європи та Нідерландів у форматі “Об’єднані експедиційні сили”, яка 19 грудня проходить у Ризі і на якому дистанційно виступить також Володимир Зеленський.

Сунак обговорить із партнерами зусилля для протидії російській агресії у регіоні та закликатиме їх зберегти або підвищити рівень підтримки України у 2022 році.

“Паралельно з його закликом, Британія оголосить про майбутню поставку сотень тисяч боєприпасів для артилерії у наступному році за контрактом на 250 млн фунтів стерлінгів, що забезпечить постійне надходження в Україну вкрай важливих артилерійських боєприпасів протягом 2023 року”, – зазначають у комюніке.

Ріші Сунак особисто повідомив президента України Володимира Зеленського про цю нову підтримку минулого тижня. Після їхньої розмови повідомляли, що Сунак тоді пообіцяв Україні і нові засоби протиповітряної оборони.

Також зазначають, що з лютого Україна отримала від Сполученого Королівства понад 100 тисяч боєприпасів, на додачу до іншого.

Be First to Comment

Залишити відповідь