Press "Enter" to skip to content

Танкіст т.зв.”ЛНР” отримав 13 років ув’язнення

Під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддавав накази про танкові обстріли драматичного театру і житлових будинків.

Суд засудив до 13 років ув’язнення уродженця Донецька, який брав участь у війні проти України у складі угруповання “ЛНР”. Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура у п’ятницю, 18 листопада.

“У жовтні 2015 року 47-річний чоловік в умовах міжнародного збройного конфлікту, що триває, перейшов на бік ворога”, – йдеться у повідомленні.
У квітні 2019 року він отримав посаду “командир танка”, а у лютому цього року був відправлений у район населеного пункту Трьохізбенка Луганської області. Разом з військовими РФ він воював проти підрозділів ЗСУ.
“У травні–червні 2022 року під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддавав накази про танкові обстріли драматичного театру і житлових будинків”, – зазначили у прокуратурі.
Чоловіка судили за трьома статтями – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, держзрада, створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності (ч.2 ст.110, ч.1 ст.111, ч.2 ст.260 КК України).

Be First to Comment

Залишити відповідь