Press "Enter" to skip to content

Орбан скликає Раду оборони Угорщини

Будапешт відреагував таким чином на зупинення нафтопроводу Дружба та ймовірний ракетний удар по Польщі.

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан скликає засідання Ради оборони з двох причин: зупинення нафтопроводу Дружба та можливого ракетного удару по Польщі.

Про це повідомив речник глави угорського уряду Золтан Ковач у своєму Twitter-акаунті у вівторок, 15 листопада.
“У відповідь на припинення транспортування нафти нафтопроводом Дружба та ракетний удар по території Польщі Віктор Орбан скликає Раду оборони Угорщини”, – написав чиновник.
Міністр національної оборони Угорщини Крістоф Салай-Бобровницький також провів телефонну консультацію з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє місцеве видання hvg.hu.

Зазначимо, що провладне російське інформагентство РІА Новости з посиланням на російську нафтопровідну компанію Транснафта заявило: Україна повідомила про зупинення прокачування нафти трубопроводом Дружба в напрямку Угорщини через падіння напруги.
Зазначимо, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також наказав скликати на термінову нараду міністрів, які входять до силового блоку уряду.
Наразі причина невідома, проте польські ЗМІ повідомили, що дві невідомі ракети впали в районі села Пшеводов Люблінського воєводства на кордоні з Україною. Вони влучили у зерносушарки. У результаті, двоє людей загинули. На місці працюють поліція, прокуратура та військові.

Be First to Comment

Залишити відповідь