Press "Enter" to skip to content

Зеленський прокоментував заяву РФ про запуск дронів із зерновозів

Росія заявила про вихід із “зернової угоди”. Приводом такого рішення стала атака на кораблі Чорноморського флоту в окупованому Севастополі.

Президент України Володимир Зеленський назвав російських чиновників “хворими” через їхні заяви про те, що нібито безпілотники по кораблям Чорноморського флоту у Севастополі 29 жовтня запустили з цивільного судна, яке використовувалося в рамках зернової угоди. Про це у неділю, 30 жовтня, глава України сказав у своєму відеозверненні.

“Що світ почув? Що нібито хтось із зерновоза запускає дрони. Спочатку вони говорили про бойових птахів, потім про бойових комах, тепер бойове зерно, пшеницю-вбивцю, від якої тонуть російські адмірали. Що можна сказати? Реально хворі люди. Але ці хворі люди знову ставлять світ на межу жорсткої продовольчої кризи”, – сказав він.
При цьому він зазначив, що міжнародній спільноті навряд чи вдасться переконати Росію відновити “зерновий коридор”, адже “керівництво країни-агресора зацікавлене у загостренні продовольчої кризи більше, ніж у виконанні підписаних угод”.
Президент наголосив, що Росія – це єдиний винуватець того, що продукти харчування дорожчатимуть на величезному просторі від Західної Африки до Східної Азії.
Напередодні в Міноборони Росії заявили, що на підставі аналізу навігаційних модулів морських безпілотників, які атакували кораблі Чорноморського флоту 29 жовтня, вважають, що запуск цих безпілотників відбувся з борту цивільного судна в районі Одеси, яке використовувалось у рамках зернової ініціативи. Після цього міністерство закордонних справ Росії заявило, що Росія на невизначений термін зупиняє свою участь у зерновій угоді.

Be First to Comment

Залишити відповідь