Press "Enter" to skip to content

Дитячий омбудсмен РФ усиновила незаконно вивезену з України дитину

Протягом останніх місяців Росія депортувала з окупованих українських територій понад 1,6 млн. громадян України.

Дитячий омбудсмен Російської Федерації Марія Львова-Бєлова усиновила хлопчика, якого окупанти незаконно вивезли з Маріуполя. Про це у середу, 26 жовтня, вона розповіла на прес-конференції.
“Свого сина я побачила, коли евакуювали з Маріуполя групу з 31 дитини”, – сказала Львова-Бєлова.

При цьому вона розповіла, що загалом росіяни вивезли із зони проведення “спеціальної військової операції” до двох тисяч дітей-сиріт.
Львова-Бєлова уточнила, що 350 сиріт із Донецької та Луганської областей вже незаконно усиновлено та розселено у 16 ​​регіонах Росії. А ще понад тисячу дітей очікують на незаконне усиновлення.
Омбудсмен сказала, що незабаром інформацію про дітей буде розміщено в державному банку даних і та стане доступною для всіх кандидатів в усиновлювачі та опікуни.
Відомо, що російські війська викрадають та депортують українських дітей, яких потім віддають на незаконне усиновлення у Росії.
Процедура такого “усиновлення” передбачає знищення всіх документів та інформації про рідних батьків, що дозволяє зміну імені дитині.
Станом на 20 жовтня Офіс президента України мав інформацію про 8709 дітей, які, за заявами батьків, за відгуками знайомих та родичів, були примусово депортовані росіянами або переміщені.

Be First to Comment

Залишити відповідь