Press "Enter" to skip to content

У Швеції крадуть камери контролю швидкості: такі ж стоять у російських БПЛА

У поліції безпеки Швеції заявляють, що їм відома інформація про зв’язок між крадіжками на шведських дорогах та російськими безпілотниками.

У Швеції останні кілька місяців на трасах невідомі крадуть камери контролю швидкості, причому камери такого ж типу використовувалися в російських безпілотниках Орлан-10 у війні в Україні. Про це з посиланням на Aftonbladet повідомляє Європейська правда.

Повідомляється, що за останню добу на трасі між містами Хофорс та Фалун було викрадено, щонайменше, три камери контролю швидкості, ще дві – поблизу Хедемора.
Кілька місяців тому один із таких безпілотників потрапив до українських військових і був розібраний на частини. Виявилося, що всередині – камера Canon, прикріплена липучкою до невеликої сталевої пластини, а як паливний бак – пластикова пляшка.
У поліції безпеки Швеції заявляють, що їм відома інформація про зв’язок між крадіжками на шведських дорогах та російськими безпілотниками.
“Але ми не маємо можливості вдаватися в подробиці або розповідати про нашу розвідувальну роботу”, – сказав прес-секретар Säpo Фредрік Хультгрен-Фріберг.
За даними Шведської транспортної адміністрації, протягом останніх місяців по всій країні було викрадено близько сотні камер спостереження за дорожнім рухом. Зникли і багато поставлених замість вкрадених камер. Заміна кожної камери контролю швидкості коштує близько 250 000 шведських крон (близько $21 тисяч).

Be First to Comment

Залишити відповідь