Press "Enter" to skip to content

Екс-нардеп намагався підкупити мера Дніпра

За будівництво метро зловмисник пообіцяв міському голові рекордний для України хабар – 22 мільйони євро.

У вівторок, 18 жовтня, НАБУ та САП викрили колишнього нардепа на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра. Це одна з рекордних сум пропонованої неправомірної вигоди, зафіксованої правоохоронцями в Україні. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За даними слідства, у жовтні 2022 року колишній народний депутат України (у минулому – топ-чиновник державної компанії УкрБуд) запропонував міському голові міста Дніпро неправомірну вигоду за укладання з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами протягом дії проекту – до 2027 року.
“Лояльність” мера екс-нардеп оцінив у 10% вартості проекту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проектом здійснюється на кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку.
Особа затримана у порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч. 4 ст. 369 КК України.
Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра.
Екс-нардепа також звинувачують в іншій справі, розслідуваній НАБУ та САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа слухається у суді.

Be First to Comment

Залишити відповідь