Press "Enter" to skip to content

Мешканка Лисичанська сіла у в’язницю на 12 років за допомогу окупантам

Жінка діяла з ідеологічних мотивів – через негативне ставлення до державної влади України.

Суд звинуватив мешканку міста Лисичанськ у Луганській області за колабораціонізм і засудив її до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у вівторок, 13 вересня.

Прокурори в суді довели, що з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну ця жінка передавала ворогові координати розташування у місті військовослужбовців та техніки ЗСУ.
Також вона повідомляла про наслідки обстрілів російської артилерії та фотографувала руйнування інфраструктури після прильотів. Цю інформацію інформатор пересилала через месенджер з особистого мобільного телефону.
“Встановлено, що після того, як жінка передавала цілі, армія держави-агресора масово обстрілювала позиції українських військових”, – йдеться у повідомленні.
Також вона була одним із модераторів групи в Telegram, де обмінювалися розвідданими про дислокацію та пересування ЗСУ на території Луганщини. У ній обговорювалися обстріли Лисичанська та Сєвєродонецька із зазначенням адрес та місць влучення снарядів, а отримані відомості модератори відсилали ворогові.
Жінку затримали на початку квітня. У ході судового розгляду вона пояснила, що діяла з ідеологічних мотивів – через негативне ставлення до державної влади України.

Be First to Comment

Залишити відповідь