Press "Enter" to skip to content

Єрмак розповів про виконання плану щодо російських санкцій

Україна має намір і надалі вимагати посилення санкцій проти РФ: запровадження санкцій у галузі атомної енергетики, відмову від імпорту урану з Росії.

Презентований у квітні план щодо російських санкцій виконано на 70%. Про це в четвер, 8 вересня, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак під час засідання Міжнародної експертної групи із санкцій проти Росії, що відбулося у форматі відеоконференції, повідомляє сайт президента.

Під час обговорення санкцій Єрмак запропонував членам групи Єрмака-Макфола зосередитися на питанні визнання Росії державою – спонсором тероризму.

Ще одним важливим питанням, як зазначив Єрмак, залишається заборона отримання віз російськими громадянами.

Учасники зустрічі також обговорили необхідність запровадження санкцій проти Росії в галузі атомної енергетики, відмови від імпорту російського урану. Також йшлося про системну покрокову реалізацію обмеження ціни на російську нафту, що “суттєво знизить надходження до бюджету РФ і вплине на її нафтовидобувну галузь”.

Нагадаємо, в російському уряді підрахували, що втратять 6,6 млрд доларів через рішення про повне зупинення газопостачання до країн Європейського Союзу.

Be First to Comment

Залишити відповідь