Press "Enter" to skip to content

Житель Дніпра організував масовий продаж авто, завезених для ЗСУ

У ході 30 обшуків вилучили 33 автомобілі, ввезені на територію України як гуманітарну допомогу.

Правоохоронці припинили діяльність організованої злочинної групи, яка торгувала автомобілями для ЗСУ. Про це повідомляє Нацполіція у вівторок, 9 серпня.

Вказано, що зловмисники під прикриттям благодійної організації з квітня цього року ввезли на територію України 135 автомобілів для подальшого продажу задля власного збагачення.
За даними слідства, організував злочинну схему мешканець Дніпра. Він та його спільники під час війни виїжджали за кордон і під виглядом благодійної діяльності ввозили на територію України автомобілі, отримані як гуманітарну допомогу. Надалі замість того, щоб передати транспортні засоби Збройним силам України, продавали їх.
Поліцейські провели оперативну закупівлю трьох автомобілів у Дніпрі. Встановлено, що підозрювані торгували автомобілями в Івано-Франківській та Львівській областях.
У ході 30 обшуків вилучили 33 автомобілі, ввезені на територію України як гуманітарну допомогу, а також інші речові докази.
Справу розслідують за статтею про незаконне використання з метою одержання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Санкція статті – до 7 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Be First to Comment

Залишити відповідь