Press "Enter" to skip to content

Посольство України в Сербії звернулося до співгромадян

У разі загострення ситуації на Балканах українцям рекомендують використовувати пункти пропуску на кордоні з Республікою Північна Македонія.

Посольство України в Сербії рекомендує співгромадянам утриматись від відвідування південних регіонів країни. Про це йдеться у повідомленні дипмісії, оприлюдненому увечері у неділю, 31 липня.

“Рекомендуємо громадянам України утримуватися від відвідування південних районів Сербії та уникати місць масового скупчення людей. У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію просимо дзвонити на гарячу лінію Посольства для громадян України +381-63-111-31-85”, – закликали дипломати.
У свою чергу речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що у разі потрапляння українців у надзвичайну ситуацію в Сербії можна також звертатися на “гарячу лінію” МЗС України: +380442381588.
Крім того, у разі подальшого загострення безпекової ситуації та блокування доріг на півдні Сербії відомство рекомендує співгромадянам використовувати пункти пропуску на кордоні з Республікою Північна Македонія.
Нагадаємо, напередодні ситуація на кордоні Сербії та Косова загострилася через рішення Пріштіни запровадити з 1 серпня заборону на в’їзд автомобілів із сербськими номерами та виданими в Сербії документами.
Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що Косово нібито готує напад на сербів у північних районах частково визнаної держави.

Be First to Comment

Залишити відповідь