Press "Enter" to skip to content

ЗСУ вдарили по розвідгрупі окупантів на Донбасі

Росіяни відійшли на п’яти напрямках, де намагалися прорвати оборону українців, заявив Гайдай.

Українські військові вразили розвідувальну групу російських окупантів, яка діяла поблизу Верхньокам’янського Донецької області. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 30 липня.
“Протягом усього липня окупанти лише намагаються штурмувати Донеччину. Одну з таких спроб зупинено вчора під Верхньокам’янським. Наші бійці вчасно виявили розвідгрупу, завдали їй вогневої поразки та змусили відступити”, – зазначив Гайдай.

За його словами, росіяни відійшли на п’ятьох напрямках, де робили спроби прорвати оборону українців. Втім, він наголосив, що окупанти продовжують знищувати населені пункти ствольною та реактивною артилерією.
“Протягом 29 липня ними на цій ділянці фронту було випущено сім ракет, проведено сім артилерійських атак, одну танкову, застосовано міномети. Ворог продовжує користуватися перевагою в авіації, здійснивши удари щонайменше по шести населених пунктах”, – зазначив він.
Раніше окупантам вдавалося проводити масовані наступи через значну перевагу в артилерії, сказав Гайдай. Проте зараз через знешкодження складів із боєприпасами за допомогою РСЗВ HIMARS ворогові стало набагато важче поповнювати запаси зброї та маневрувати.
“Як бачите, за останній місяць їхнє просування втратило стрімкість”, – підкреслив голова Луганської ОВА.

Be First to Comment

Залишити відповідь