Press "Enter" to skip to content

На зв’язок із бургомістром Берліна вийшов фейковий “Кличко”

Повідомляється, що перші 15 хвилин розмови із самозванцем, який видавав себе за мера Києва, не викликали у бургомістра підозр.

Поліція Берліна розслідує інцидент з фейковим Кличком, з яким поговорила по відеозв’язку бургомістр німецької столиці Франциска Гіффай. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що перші 15 хвилин розмови з самозванцем, який видавав себе за мера Києва, не викликали у бургомістра підозр, але потім фальшивий “Кличко “попросив розповісти про українських біженців, які намагаються отримати допомогу, сприяти у поверненні молодих українців на батьківщину та запитав, чи не може влада Берліна надати Києву допомогу у проведенні гей-параду. На цьому зв’язок перервався.

Кличко прокоментував те, що сталося на своєму ТГ-каналі.

“Ворог не вгамовується і веде війну по всіх фронтах – зокрема, з дезінформації, з дискредитації українських політиків. Щоб посварити з європейськими партнерами, щоб Україні не допомагали. Учора нібито від мого імені мерам кількох європейських столиць із фальшивої поштової адреси розіслали запити спілкування через ZOOM. Оскільки наші друзі оперативно реагують та підтримують нас, мери Берліна та Мадрида погодилися на розмову. І за допомогою технології DeepFake з ними говорив зловмисник, видаючи себе за Кличка”, – повідомляє мер Києва.

Віталій Кличко сподівається, що інцидент буде ретельно розслідуваний.

“Переконаний, що правоохоронці мають розслідувати таку “діяльність”. Якщо потрібно – залучити іноземних фахівців. До речі, гібридна війна, дезінформація з боку Росії – одна з тем панельної дискусії, в якій ми з братом маємо брати участь на саміті НАТО в Мадриді наступного тижня”, – додав мер Києва.

Be First to Comment

Залишити відповідь