Press "Enter" to skip to content

Латвія заборонила усі телеканали РФ

Обмеження діятимуть до кінця війни в Україні та повернення до її складу анексованого Криму.

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії запровадила заборону на трансляції останніх 80 телеканалів із Росії, які ще можна було дивитися на території країни. Про це 6 червня повідомило видання Delfi.

Рішення було прийнято з урахуванням нової законодавчої норми, яка передбачає, що у Латвії не можуть працювати програми, зареєстровані в країні, яка загрожує незалежності та територіальній цілісності іншої країни.
Заборона набуде чинності 9 червня і діятиме, доки Росія не припинить війну проти України і не поверне анексований Крим.
Під заборону, зокрема, потрапили E TV, Ілюзіон+, Кіно24, Світ ТВ, Мисливство та рибалка, Перець, Російський Ілюзіон.
Рішення про блокування в Латвії російських каналів, у тому числі розважальних, було ухвалено на початку березня, проте компанія Global Media, яка займається їхньою ретрансляцією, подала до суду.
29 квітня Адміністративний суд повернув у латвійський ефір російські телеканали THT – Comedy, TNT4 International, П’ятниця, KHL TV Channel та TNT Music.
Суд пояснив своє рішення тим, що рада не змогла аргументувати, як розважальні канали загрожують державній безпеці країни.
Це рішення було оскаржено в суді вищої інстанції, а 26 травня Сейм Латвії в остаточному читанні ухвалив поправки до закону Про електронні ЗМІ, які наділяють Національну раду правом обмежувати іноземні програми, якщо вони випускаються у країнах, що загрожують суверенітету інших країн.

Be First to Comment

Залишити відповідь