Press "Enter" to skip to content

У сховищах під хімзаводом у Сєвєродонецьку ховаються сотні людей: заява голови області

Від обстрілів росіян на хімзаводі “Азот” можуть перебувати діти

Убомбосховищах хімічного заводу у Сєвєродонецьку, який окупанти криють артилерією та ракетами, ховаються сотні мирних українців. За попередніми даними, мова про 800 осіб.

Як передає CNN, про це заявив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай. Він зазначив, що мова про хімічний завод “Азот”, який росіяни атакували 31 травня, пошкодивши там цистерну з азотною кислотою.

Гайдай зазначив, що місцеві жителі заховалися у бомбосховищах ще радянських часів, які знаходяться під заводом. За його інформацією там можуть буйти й діти.

“Там є місцеві жителі, яких попросили залишити місто, але вони відмовилися. Там теж є діти, але їх небагато”, — повідомив голова Луганської ОВА.

Тим часом у власному Telegram-каналі Гайдай повідомив, що станом на 1 червня значна частина Сєвєродонецька окупована російською армією, однак є території, які контролюються ЗСУ. Наші воїни контратакують та змушують росіян відступати.

“Вуличні бої тривають. На деяких вулицях наші захисники мають успіх, проведено пробні контратаки, в полоні шестеро рашистів. Чекаємо на відомості, які можуть нам допомогти відбити орків за межі міста. За Сєвєродонецьк будуть битися до кінця!”, — зазначив він.

Також додається, що зранку у четвер, 2 червня, на сєверодонецькому “Азоті” росіяни пошкодили склад із метанолом, а в Лисичанську влучили в лікарню.

“У Сєвєродонецьку противник продовжує вести штурмові дії. За підтримки мінометів проводив безуспішний штурм у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка. За минулу добу відбито тринадцять атак ворога, знищено два танки, шість артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин та чотири ворожих автомобілі. Підрозділи протиповітряної оборони збили сім БПлА типу “Орлан-10″”, — резюмував Гайдай.

Be First to Comment

Залишити відповідь