Press "Enter" to skip to content

Російські олігархи ховають свої яхти

Бізнесмени і політики, що потрапили під санкції, всілякими методами ховаються від правосуддя.

Елітні яхти, пов’язані з російськими олігархами, що потрапили під санкції, більше не повідомляють про своє місцезнаходження автоматичного глобального локатора, повідомляє The Guardian з посиланням на дані розслідування The Observer.

Зокрема, після вторгнення в Україну елітна яхта, пов’язана з російським мільярдером Андрієм Гур’євим, зникла з глобальних карт, що відстежують, які використовуються для визначення місцеперебування морського руху (AIS).

За даними розслідувачів, це принаймні одна із шести елітних яхт, пов’язаних із санкціонованими Великою Британією російськими олігархами.

Щонайменше 13 таких суден загальною вартістю майже 2 мільярди фунтів стерлінгів вже конфіскували після вторгнення в Україну. В останньому випадку яхту Amadea, ймовірно пов’язану з мільярдером Сулейманом Керимовим, захопили від імені США.

Серед яхт, що відключили локацію:

  •     72-метрова яхта Clio, пов’язана з Олегом Деріпаскою. Вона випливла з Індійського океану до Туреччини після вторгнення Росії. Останнє місце передачі було 18 квітня у Чорному морі, в межах досяжності російських портів Сочі та Новоросійська.
  •   70-метрова Galactica Super Nova, пов’язана з олігархом Вагітом Алекперовим, колишнім президентом “Лукойлу”. Останнє передане місцезнаходження судна було 2 березня біля узбережжя Хорватії.
  •     140-метровий Ocean Victory, пов’язаний із санкціонованим олігархом Віктором Рашниковим, який востаннє передав своє місцезнаходження на Мальдівах 1 березня.

Журналістам вдалося вийти на зв’язок із одним із членів екіпажу яхти, що належить підсанкційному олігарху. Він сказав, що їм наказали приховати інформацію про місцезнаходження.

Be First to Comment

Залишити відповідь