Press "Enter" to skip to content

Справа Саакашвілі: Мін’юст передав матеріали в ГПУ для екстрадиційної перевірки

Міністерство юстиції України передало у Генеральну прокуратуру України матеріали щодо проведення екстрадиційної перевірки за запитом головної прокуратури Грузії щодо екстрадиції колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра юстиції України Сергій Петухов, передає Політик посилаючись на кореспондента УНН.

“Міністерство юстиції України отримало запит про розшук, взяття під варту та екстрадицію Міхеіла Саакашвілі… У відповідності до кримінально-процесуального законодавства Міністерство юстиції пересилає запит, отриманий від Грузії, та супровідні матеріали (94 сторінки) до ГПУ для проведення екстрадиційної перевірки, як це передбачено КПК України”, – повідомив С.Петухов.

За його словами, до Мін’юсту і Генеральної прокуратури України із запитом звернулася головна прокуратура Грузії.
Він додав, що в запиті головна прокуратура Грузії надала гарантію українським відомствам, що М.Саакашвілі не переслідується за політичними мотивами і його не буде притягнуто до відповідальності за злочини, які не вказано у запиті, і без згоди України політика не передадуть третій державі.

За даними грузинського відомства, М.Саакашвілі виступає як обвинувачений у 4 кримінальних провадженнях, порушених за ст.182 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі), ст.333 і ст.117 (зловживання службовим становищем службовою особою, вчинене шляхом насильства чи застосування зброї та умисне завдання тяжкої шкоди здоров’ю), ч.2. ст.332 (зловживання службовим становищем службовою особою) Кримінального кодексу Грузії.

“Ухвалою судді колегії у кримінальних справах Тбіліського міського суду від 2 серпня 2014 року по відношенню до М.Саакашвілі було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Постановою старшого прокурора головної прокуратури Грузії від 4 серпня 2014 року, у зв’язку з ухилянням від явки до слідчого органу та невстановлення місця знаходження М.Саакашвілі, він був оголошений у розшук”, – додав С.Петухов.

Як повідомляв УНН, розшукуваний у Грузії екс-президент країни та екс-глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що 10 вересня приїде в Україну з Польщі.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко позбавив українського громадянства М.Саакашвілі.

У ГПУ заявили, що М.Саакашвілі може в’їхати в Україну тільки за наявності візи.

Be First to Comment

Залишити відповідь