Press "Enter" to skip to content

Кулеба у Брюсселі просуває шостий пакет санкцій проти РФ

Глава МЗС України взяв участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС та провів низку зустрічей із чиновниками Євросоюзу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав дипломатичний візит до Брюсселя. Про це він повідомив 16 травня, пише Радіо Свобода.

За словами міністра, метою його візиту є, зокрема, просування шостого пакета санкцій Європейського Союзу, який має містити нафтове ембарго.

“Зосереджуся також на подальших поставках зброї та надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Вважаємо, що Україна заслуговує на індивідуальну оцінку за власні чесноти”, – написав Кулеба.

Глава МЗС України взяв участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС та провів низку зустрічей із комісарами ЄС. Також серед ключових тем, які він обговорив, – допомога у відновленні зруйнованих війною регіонів України і підтримка економічного відновлення нашої країни.

Пізніше Кулеба заявив, що жодна країна не виступає проти надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу.

“Я знаю країни, які твердо “за” ухвалення цього рішення, і я знаю тих, хто досі стежить за розвитком ситуації й ухвалить рішення ближче до дати”, – сказав міністр, наголосивши, що не знає ні про яку країну, яка б виступала проти надання Україні статусу кандидата.

Але він уточнив, що про негайне членство України поки що не йдеться.

“Але ми віримо, що немає раціональних аргументів проти того, щоб Україна вступила в інтеграційний проект ЄС через надання статусу кандидата на вступ до ЄС”, – сказав Кулеба.

А ось щодо шостого пакета санкцій проти РФ, то держави ЄС досі не знайшли за ним згоди. Каменем спотикання стало ембарго на російську нафту.

Be First to Comment

Залишити відповідь