Press "Enter" to skip to content

Російські окупанти шиють форму ЗСУ: можливі провокації – омбудсмен

Відповідно до статті 23 Женевської конвенції про закони і правила ведення війни, перевдягання у форму противника під час війни є воєнним злочином, нагадує омбудсмен Людмила Денісова.

Російські окупанти використовують методи загонів НКВС, які перевдягалися в уніформу воїнів УПА та вбивали мирних громадян, створюючи міф про “звірства бандерівців”. Про це повідомляє обмудсмен Людмила Денісова.

“У тимчасово окупованому Росією Токмаку Запорізької області російські загарбники почали масово шити форму Збройних сил України і переодягатися в неї. Не виключені з їхнього боку провокації для компрометування українських військових на окупованих територіях і нападів ДРГ на лінії розмежування”, – повідомляє Денісова.
Омбудсмен нагадує, що, згідно із статтею 23 Женевської конвенції про закони і правила ведення війни, перевдягання у форму противника під час війни є воєнним злочином, і звертається до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Росії в Україну із закликом врахувати цей факт воєнного злочину Росії в Україні.

Be First to Comment

Залишити відповідь