Press "Enter" to skip to content

В ФРН розповіли, яку зброю поставлять Україні

Найближчим часом Україна отримає від Німеччини протитанкові засоби, міни й артилерійські боєприпаси.

Німеччина поставить Україні протитанкові засоби, міни й артилерійські боєприпаси, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю Spiegel.

“Що ще можна зробити? Ми обов’язково ще поставимо протитанкові засоби, протитанкові міни й артилерійські боєприпаси… Як і раніше, оборонне озброєння та міномети для артилерійських боїв. Ми оплачуємо ці поставки зброї. Німеччина виділила для цього загалом 2 млрд євро”, – наголосив Шольц.

За його словами, можливості постачання із запасів бундесверу значною мірою вичерпані.

Шольц зазначив, що транспортні засоби й артилерію можна буде швидко розгорнути на сході України. Також Берлін готовий навчити українських військових поводитися зі своїми озброєннями.

ВСІ ЖАХІТТЯ РАШИСТІВ В УКРАЇНІ, ТА БУЧІ ЗОКРЕМА ДУЖЕ ВАЖКІ 18+, ТОМУ МИ РОЗМІСТИЛИ ЇХ В ТЕЛЕГРАМІ 

“Військову техніку мають бути в змозі використовувати без тривалої підготовки, без додаткової логістики, без солдатів з наших країн. Найшвидше це зробити з радянською зброєю, з якою українці добре знайомі. Тому не випадково, що деякі східноєвропейські партнери по НАТО зараз постачають таку зброю”, – додав він.

Крім того, у середньостроковій перспективі Німеччина допоможе Україні підвищити обороноздатність, зокрема за допомогою західних озброєнь, обіцяє Шольц.

Be First to Comment

Залишити відповідь