Press "Enter" to skip to content

Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні

Загальна військова допомога, надана Вашингтоном українській стороні з початку російського вторгнення, перевищить $3 млрд, а економічна – $1 млрд.

Президент США Джо Байден оголосив про виділення додаткового пакету військової допомоги Україні на загальну суму $800 млн. Про це він сказав у ході виступу в Білому домі у четвер, 21 квітня.

“Сьогодні я оголошую про ще один пакет допомоги Україні на $800 млн, щоб посилити здатність України вести бойові дії на сході, на Донбасі”, – повідомив Байден.

За його словами, до нового пакету допомоги входять важка артилерія, боєприпаси для неї та тактичні безпілотники.

Таким чином, загальна військова допомога, надана Вашингтоном українській стороні з початку російського вторгнення, перевищить $3 млрд.

“Наступного тижня я попрошу у Конгресу внести зміни до бюджету, щоб забезпечити безперебійне постачання зброї Україні”, – додав президент США.

ВСІ ЖАХІТТЯ РАШИСТІВ В УКРАЇНІ, ТА БУЧІ ЗОКРЕМА ДУЖЕ ВАЖКІ 18+, ТОМУ МИ РОЗМІСТИЛИ ЇХ В ТЕЛЕГРАМІ 

Крім того, Байден оголосив про надання Україні додаткової фінансової допомоги на $500 млн. Ці кошти підуть безпосередньо до бюджету країни.

“Ми також демонструємо підтримку народу України. Сьогодні ми готові виділити додатково $500 млн у вигляді прямої економічної допомоги уряду України. У результаті, загальний обсяг економічної допомоги досяг 1 млрд. доларів за останні два місяці”, – сказав він.

Be First to Comment

Залишити відповідь