Press "Enter" to skip to content

Міноборони: Ситуація у Маріуполі складна та важка

Російські війська залучають додаткові підрозділи для штурму міста, бої йдуть у двох районах.

У Маріуполі точаться активні бої в районі меткомбінату ім.Ілліча та в портовій зоні, повідомив у п’ятницю, 15 квітня, спікер Міноборони Олександр Мотузяник.

“Ситуація в Маріуполі складна і важка. Наразі тривають бої. Російська армія постійно залучає додаткові підрозділи для штурму міста. Станом на сьогодні йдуть активні бої в районі заводу Ілліча та в портовій зоні Маріуполя. Але повністю захопити це місто наразі росіянам поки що не вдається”, – сказав він.

Представник Міноборони запевнив, що ЗСУ зроблять усе можливе, щоб деблокувати Маріуполь.

Мотузяник звернув увагу на те, що з’єднання підрозділів 36-ої окремої бригади морської піхоти та полку Азов є блискучою тактичною операцією.

Крім того, він заявив, що зараз Україна та її іноземні партнери не бачать ознак того, що Росія може застосувати проти України ядерну зброю.

“Ядерна зброя – це так званий останній козир РФ. Наразі ми не бачимо ознак того, що Росія може застосувати цю зброю… Але за будь-яких обставин ми повинні бути готові до будь-якого розвитку ситуації, зокрема, можливо, і такого дуже негативного прецеденту. Станом на сьогодні ми не прогнозуємо цього”, – сказав Мотузяник.

Be First to Comment

Залишити відповідь