Press "Enter" to skip to content

ЄС відклав рішення щодо нафтового ембарго РФ – ЗМІ

Рішення про запровадження заборони на купівлю російських енергоресурсів ухвалять після 24 квітня, вважають ЗМІ.

Євросоюз повернеться до питання про нафтове ембарго проти Росії після 24 квітня, повідомляє New York Times.

Зазначається, що досі нафтове ембарго не розглядалося як опція через сильну залежність таких країн, як Німеччина та Угорщина, для яких перекриття російської сировини могло порушити політику в регіоні та підвищити ціни на енергоносії.

Видання нагадує, що останнім санкційним пакетом ЄС вдалося домовитися про вугільне ембарго, яке запрацює у серпні 2022 року. Очікується, що нафтове ембарго матиме схожий принцип і надасть країнам тимчасовий буфер для пошуку нових постачальників.

За даними ЗМІ, запропоновані обмеження внесуть на стіл переговорів після другого туру виборів у Франції 24 квітня, щоб гарантувати, що вплив на ціни не допоможе популістичній та прокремлівській кандидатці Марін Ле Пен, і не зашкодить шансам президента Еммануеля Макрона.

Окрім виборів у Франції на терміни обговорення ембарго впливають католицький Великдень 16 квітня та православний 24 квітня, зазначає видання. Це означає, що обговорення буде винесено на кінець квітня або початок травня.

Співрозмовники видання зазначають, що в ЄС уже не чекають тригера для посилення санкцій проти РФ у питанні запровадження санкцій, але така подія може прискорити схвалення.

Be First to Comment

Залишити відповідь