Press "Enter" to skip to content

Врятувати Маріуполь: Зеленський звернувся до парламенту Греції

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 7 квітня, звернувся до парламенту Греції. Він заявив, що країна може допомогти реалізувати гуманітарну місію із порятунку маріупольців.

На початку свого звернення він розповів, що росія практично повністю знищила Маріуполь.

«Такого не було в історії Європи протягом усіх років після Другої світової війни – щоб якесь місто руйнували у попіл, знищували повністю. Щоб його блокували, та вбивали його мешканців голодом, жагою. Це було півмільйонне місто! У ньому досі залишаються близько ста тисяч людей. Але немає практично жодної неушкодженої будівлі, абсолютна більшість будівель у місті повністю зруйновані. Російські військові знищували всі… Маріуполь майже знищено», – сказав Зеленський.

Він закликав Грецію створити союз, який допоможе врятувати греків та українців у блокадному Маріуполі.

«Філіки Етерія», створена у нашій Одесі, відіграла таку роль в історії вашої держави, яку неможливо переоцінити. І я закликаю вас зараз відкрито створити таку нову спілку друзів, яка зможе врятувати українців та греків півдня нашої держави. Що зможе допомогти Маріуполю. Місто потребує гуманітарної допомоги! Місто потребує порятунку звідти людей – уцілілих та поранених. росія блокує Маріуполь з початку березня, на землі блокує море. Не пропускають туди навіть елементарні гуманітарні вантажі. Я впевнений, що сила Греції може допомогти у реалізації цієї місії. Рахунок іде на дні», – заявив президент.

Він додав, що Росія може захотіти також знищити і Одесу.

ВСІ ЖАХІТТЯ РАШИСТІВ В УКРАЇНІ, ТА БУЧІ ЗОКРЕМА ДУЖЕ ВАЖКІ 18+, ТОМУ МИ РОЗМІСТИЛИ ЇХ В ТЕЛЕГРАМІ 

«Росія може спробувати знищити Одесу, як і Маріуполь. Сьогодні в Одесі ЗСУ стримують російські атаки… Ми маємо врятувати Одесу від такого знищення, з яким зіткнувся Маріуполь», – додав Зеленський.

Be First to Comment

Залишити відповідь