Press "Enter" to skip to content

Через навчання “Захід-2017” Держприкордонслужба України посилила контроль на кордоні

Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на всіх ділянках кордону у зв’язку з проведенням російсько-білоруських навчань “Захід-2017”, які відбудуться з 14 по 20 вересня.

“Зараз триває посилення всіх без винятку ділянок кордону. Контроль за обстановкою здійснюється не лише на півночі, а й в районі проведення АТО, західній, південній, східній ділянках та на межі з окупованим Кримом. Прикордонники прикриватимуть напрямки можливих провокаційних дій та збройних вторгнень у тісній взаємодії із ЗСУ, Нацгвардією та Нацполіцією”, – йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби, пише Політик посилаючись на Інтерфакс.

Як зазначено, в прикордонному відомстві стартували двоступеневі командно-штабні навчання органів управління та підрозділів органів охорони державного кордону, які проводяться в рамках оперативної підготовки Генерального штабу Збройних сил України. До навчань також залучені резерви Держприкордонслужби.

Як повідомлялося, головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що навчання “Захід-2017” мають на меті підготовку російських військ для наступальних дій та становлять загрозу і для країн НАТО, і для держав пострадянського простору. З огляду на це Україна готується до різних сценаріїв дій противника.

Be First to Comment

Залишити відповідь