Press "Enter" to skip to content

Кулеба назвав шість тем, над якими працюватиме українська дипломатія у 2022 році

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба визначив шість тем, на яких буде зосереджена робота іноземних дипломатичних установ України у 2022 році, серед них зміцнення обороноздатності держави, розвиток “Кримської платформи” та зміцнення відносин із ключовими партнерами.

Відповідний список Кулеба оголосив під час завершальної сесії конференції послів України “Дипломатія 30. Стратегія сильної держави”, передає прес-служба МЗС України.

Уточнюється, що українські дипломати у 2022 році працюватимуть над зміцненням безпеки та обороноздатності України, протидією агресії РФ; практичним упровадженням Стратегії зовнішньополітичної діяльності України, Азійської та Африканської стратегій МЗС; упровадженням цифрової платформи NAZOVNI для створення нових економічних можливостей для українських компаній-експортерів на зовнішніх ринках; розвитком “Кримської платформи” як ефективного та постійного міжнародного формату для повернення Криму та протидії загрозам російської окупації півострова; вшануванням на належному міжнародному рівні 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років; зміцненням відносин із ключовими партнерами України.

“Міністр наголосив: активні дії на випередження, пошук нестандартних рішень, швидкість і результативність критично важливі для ефективного захисту дипломатичною системою національних інтересів України, просування українського порядку денного, допомоги українському бізнесу, захисту прав та інтересів громадян і протидії зовнішнім загрозам”, – зазначають у МЗС.

Be First to Comment

Залишити відповідь