Press "Enter" to skip to content

У Києві пройде ярмарок соціальних підприємств “Ключ до свободи”

У 2021 році в межах програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству було відкрито 10 соціальних підприємств у різних областях України. Їхня мета – працевлаштовувати жінок, постраждалих від домашнього насильства, щоб вони мали повну економічну свободу. Адже одна із найпоширеніших причин, чому жінки залишаються з кривдниками, – фінансова залежність.

За підтримки UNFPA, Фонду народонаселення ООН Україна та Української фундації громадського здоров’я 10-12 грудня у ARTHALL D12 відбудеться Ярмарок соціальних підприємств «Ключ до свободи». Соціальні підприємства, представлені на ярмарку, вже зараз пропонують стажування та забезпечують робочими місцями понад 30 постраждалих від домашнього насильства жінок. Частина доходів організацій йде на підтримку роботи з протидії та запобігання насильству в їх містах.

Протягом усіх трьох днів відвідувачі ярмарку дізнаються більше про роботу підприємств і зможуть придбати їх товари, а також взяти участь у розіграші фірмових подарунків. Зокрема учасниці події зможуть долучитися до майстер-класів від соціальних підприємств: приготування класичних напоїв кавової карти, в’язання на машинці, професійні секрети макіяжу, розпис еко-сумок, самомасаж Гуаша, принтування футболок і світшотів, вирощування зелені в домашніх умовах,  виготовлення святкової новорічної іграшки тощо.

Подія відбувається за підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) у межах реалізації проєкту EMBRACE з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству за підтримки уряду Великої Британії.

Ярмарка соціальних підприємств «Ключ до свободи» проходить в межах інформаційної  кампанії «Розірви коло» – частини масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення із протидії та запобігання домашнього та гендерно зумовленого насильства в Україні. Проєкт спрямований на посилення ролі міст у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Захід відбувається з дотриманням усіх карантинних вимог. Для відвідування заходу необхідно при собі мати документ про повний курс вакцинації проти COVID-19 або негативний ПЛР-тест чи експрес-тест на COVID-19, чинний 72 години. За необхідності ви зможете зробити експрес-тест на місці.

Серед запрошених гостей: генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, а також представники посольств Іспанії, Канади, Японії, Фінляндії, Норвегії, Австрії, Нідерландів, Німеччини тощо.

Be First to Comment

Залишити відповідь