Press "Enter" to skip to content

На Вінниччині завод “Кристал” і санаторій “Гірський” пустять з молотка

Продаж об’єктів малої приватизації через аукціон триває на Вінниччині. За повідомленням Вінницької ОДА, на цьому тижні Фонд держмайна України оголосив про проведення аукціону з продажу вінницького заводу «Кристал», що спеціалізується на огранюванні і шліфуванні дорогоцінного каміння, а також санаторію «Гірський», який тривалий час перебуває у занедбаному стані, але є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Ціна за перший об’єкт стартує з 89,9 млн грн, аукціон відбудеться 17 грудня 2021 року. За другий – торгуватимуться 10 січня наступного року, стартова ціна  – 14 364 200 грн.

«Вінницький завод «Кристал» вдруге виставляється на аукціон. Новий власник отримає, зокрема технологічне обладнання, необхідне обробки алмазної сировини та виробництва ювелірних виробів з діамантами, а також нерухомість підприємства. Потужності підприємства дозволяють забезпечити повний цикл алмазопереробки – від сировини до готового продукту для вітчизняного і світового ринку», – повідомляє Вінницька ОДА.

Санаторій «Гірський», як рекреаційний центр функціонував з 1924 року на місці колишнього палацу Вітгенштейна з парковими алеями, високою баштою, яка виконувала декоративні функції, та іншими ознаками панського маєтку. Зараз там хащі і розруха, проте незмінною прикрасою санаторію залишається його локація. Об’єкт розташований на пагорбі над Дністром, з котрого відкриваються неймовірні краєвиди ріку і сусідню Молдову. Будівлі колишнього санаторію, в тому числі лікувальні і спальні корпуси, бювет, санітарний блок, літній кінотеатр, ґанки і прибудови – виставлені на приватизацію. Загальна площа нерухомості складає понад 5 тис. м².

Детальніше про об’єкти малої приватиції можна дізнатися за посиланням.

Be First to Comment

Залишити відповідь