Press "Enter" to skip to content

РФ перетворює окупований Крим на ядерний відстійник, – розвідка Міноборони України

Дії російської окупаційної адміністрації на Кримському півострові можуть призвести до екологічної катастрофи в усьому Чорноморському регіоні.

Як передає Політик посилаючись на “Інтерфакс-Україна“, про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

“Тактична ядерна зброя в Криму, а тепер ще й намір розмістити на окупованому українському півострові установки зі збагачення урану, виробництво матеріалів подвійного призначення і застосування технологій, пов’язаних із ядерною зброєю, – все це може перетворити Крим у ядерний відстійник. Екологічна ситуація в цілому регіоні буде під загрозою”, – наводить слова Буданова прес-служба ГУР у Facebook.

Буданов наголосив, що з 1999 року РФ різко змінила ядерні положення Концепції національної безпеки і почала відстоювати “принцип деескалації у своєму ядерному шантажі”, головна роль відводиться тактичній ядерній зброї.

“Постійні погрози застосування такої зброї в конвенціональних цілях покликані створити атмосферу “ядерного психозу” і у самій Росії, і в сусідів. Путін фактично використовує уроки радянської ядерної пропаганди, яка мала на меті залякування Заходу, але призвела до формування стратегії взаємного гарантованого знищення”, – зазначає керівник ГУР Міноборони України.

Буданов також переконаний, що в основі такої позиції російських тактиків та стратегів є тверде переконання, що якщо Росія погрожуватиме застосуванням ядерної зброї, то ворог буде змушений піти на поступки.

“Ядерні маневри Росії в Арктиці, ядерні погрози країнам Східної Європи, а також програма ядерного розгортання в Криму, що створює проблеми всьому Чорноморському регіону, – це єдиний фронт нестабільності та непевності”, – заявив Буданов.

На його думку, необхідно консолідувати зусилля всіх країн Чорноморського регіону та Східної Європи щодо протидії таким намірам російського режиму.

“На карту поставлено майбутнє не лише Криму та України, а й усієї Європи. Ми маємо чітко сказати на весь світ: “Ні ядерному відстійнику в Криму!” – наголосив він.

Be First to Comment

Залишити відповідь