Press "Enter" to skip to content

Російське ГРУ може бути причетним до вибухів на військових складах в Україні, – розслідування Bellingcat

Розслідувач Христо Грозев повідомив, що у Bellingcat вважають, що російське ГРУ може бути причетним до вибухів на військових складах боєприпасів в Україні у 2014-2015 рр.

Журналіст повідомив про це у програмі “Студія Захід з Антіном Борковським” на Еспресо.TV.

“Спочатку треба поглянути чисто аналітично і сказати, якщо Росія, якщо ГРУ (Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ або Головного розвідувального управління. – Ред.) робило це у країнах Європейського союзу, з якими вони перебувають у стані неформальної війни, то чи є взагалі шанс, що вони не робили цього в Україні, де вже доведено, що в них була агентурна мережа, і триває війна? Тобто аналітичний висновок може бути один: так, вони робили спроби підривів в Україні також”, – заявив Грозев.

Розслідувач додав, що враховуючи останню інформацію щодо методики підготовки вибухів у Чехії та Болгарії, у Bellingcat зробили висновок, що Росія може бути причетна до вибухів на військових складах в Україні у 2014-2015 рр.

“Почерк достатньо стандартний і повторюється у кожному з вибухів. Вони завжди привозили з собою детонатори дистанційного керування з електричною зарядкою. Тобто могли активувати детонатор пізніше, здалеку з мобільного. Але завжди спочатку вони спричиняли на складах пожежу. І під час пожежі задіювали детонатор, щоби це скидалося на просту пожежу. Так робили в усіх випадках зі складами”, – повідомив журналіст.

Be First to Comment

Залишити відповідь