Press "Enter" to skip to content

Окупанти нарощують пропаганду та переміщують озброєння біля лінії розмежування

Протягом поточної доби, 4 квітня, порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Незважаючи на відносну тишу, Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців, повідомляється у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 4 квітня 2021 року пресцентру ООС. 

СММ ОБСЄ вкотре зафіксувало переміщення великої кількості озброєння російсько-окупаційних військ у безпосередній близькості до лінії розмежування.
Одночасне нарощування пропаганди Російської Федерації, на регіональному та міжнародному рівнях, веде до штучного нарощування суспільної напруги в регіоні із одночасним розповсюдженням масиву фейкової інформації про ескалацію ситуації з боку Збройних Сил України.

Почастішали випадки, коли патрулям СММ ОБСЄ забороняли проїзд через блокпост збройних формувань Російської Федерації. 2 квітня, на блокпосту російсько-окупаційних військ, поблизу Олександрівки, патрулю СММ заборонили проїзд без догляду автомобілів. Представники ОБСЄ змушені були повернутися на непідконтрольну Урядові України територію у Донецьк.

БПЛА СММ знову зазнавали впливу перешкод сигналу GPS унаслідок глушіння під час виконання запланованих польотів уздовж усієї лінії розмежування.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цих порушень Українською стороною СЦКК направлено ноту на СММ ОБСЄ.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували 1,5 гектари території та передали на знищення 60 вибухонебезпечних предметів.

Українські воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Be First to Comment

Залишити відповідь