Press "Enter" to skip to content

У РФ більше 500 лікарів підписали вимогу про медичну допомогу Навальному

Вже понад 500 російських лікарів поставили підписи під відкритим листом до Федеральної служби виконання покарань і влади РФ щодо російського опозиціонера Олексія Навального, що перебуває у колонії в Покрові.

Про це повідомив ініціатор звернення Андрій Більжо в ефірі телеканалу “Дождь” у понеділок, 29 березня, пише Deutsche Welle.

Медики вимагають негайно втрутитися в ситуацію і невідкладно надати опозиціонеру медичну допомогу, а також створити всі умови для нормалізації його стану. Лікарі вважають, що для огляду Навального слід запросити не тільки російських, але і німецьких фахівців – з берлінської клініки Charite, де Навальний проходив лікування від наслідків отруєння в Росії забороненою бойовою речовиною з родини “Новачок”.

За словами соратника Навального Леоніда Волкова, опозиціонер скаржився, що у нього “віднімає гомілку, одна нога недієздатна”. Якщо йому не надати допомогу, це може мати важкі наслідки, включно з повною або частковою втратою функцій нижніх кінцівок, вважають підписанти.

Нагадаємо, 17 січня Навальний повернувся з Німеччини до Москви, де його затримали під час прикордонного контролю. 2 лютого його засудили до 2 років і 6 місяців колонії за звинуваченням у порушенні зобов’язань умовно засудженого у справі косметичної компанії “Ів Роше”. В рамках цієї справи Олексій Навальний і його брат Олег в 2014 році були визнані винними в розкраданні. Опозиціонер з 15 березня перебуває в колонії № 2 в місті Покров Володимирської області.

ЄС і США ввели санкції за переслідування Навального.

Європейські та американські політики закликають Москву негайно звільнити опозиціонера. У десятках міст Росії і світу 23 і 31 січня пройшли акції на підтримку Навального. На них затримали кілька тисяч осіб. 2 березня ЄС і США синхронно ввели санкції за переслідування Навального.

Be First to Comment

Залишити відповідь