Press "Enter" to skip to content

Львівський міський голова: Локдаун можливий

Мер Львова прокоментував  ситуацію із поширенням коронавірусу у Львові, можливість введення локдауну та переведення учнів на дистанційне навчання.

«Дистанційне навчання – це рекомендація обласної комісії з питань ТЕБ і НС, – зазначив, зокрема, Андрій Садовий. – Сьогодні ми проведемо засідання комісії, до якої зробимо моніторинг ситуації із захворюваністю по школах, та приймемо відповідні рішення. Сьогодні діти у Львові навчаються. Деякі школи перейшли на дистанційне навчання, адже вони мають право самостійно приймати такі рішення, але наказу по цілому місту не було. Не виключаємо, що найближчим часом таке може бути, адже спостерігаємо різкий ріст числа хворих. За словами медиків, ця хвиля вірусу є дуже агресивною. Щодня до лікарень доправляють близько 30 нових пацієнтів. Ситуація досить тривожна, тому будемо змушені приймати достатньо непрості рішення».

Щодо локдауну, то, на думку міського голови, він цілком можливий. «Зараз локдаун є на Франківщині, в Закарпатті, в Чернівецькій області. Також схожа ситуація в світі: Естонія пішла на локдаун, в деяких країнах вже нема де лікувати хворих. Хвиля вірусу поступово заповнює Львівщину, тому ми – на порозі дуже непростих рішень, але вірю, що ми зі всім впораємось», — сказав мер.

Щодо загальної статистики, то коронавірусну інфекцію виявлено у 83211 осіб, 2329 людей померли. 71290 пацієнтів одужали. По Львову за цей період Covid-19 підтвердили у 40072 осіб, з яких 34496 вже одужали і летальних випадків –1074. За оперативними даними, за вчора, 8 березня, лабораторні центри Львова провели 608 ПЛР-тестів, з яких 351 – позитивний. Серед них львів`ян –241. Залишку проб ухолодильнику нема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в трійці лідерів Європи по приросту COVID

У 8-й лікарні на ранок 9 березня перебувають 127 пацієнтів, у 1-й – 83, у Лікарні швидкої медичної допомоги – 213, у 5-й – 94, у 4-й – 1, у пологовому – 16 пацієнток. Загалом в стаціонарах 534 особи. 424 з них мають Covid-19, 31 недужого лікують у реанімації, 12 осіб підключено до апаратів ШВЛ. За  минулу добу до медзакладів доправили 34 ковідних пацієнтів.

джерело День

Be First to Comment

Залишити відповідь