Press "Enter" to skip to content

Українські школярі здобули призові місця на змаганні з астрономії та астрофізики

На першому Глобальному електронному змаганні з астрономії та астрофізики шість юних астрономів України завоювали призові місця. У змаганнях брали участь школярі з 40 країн світу.

Про це повідомляє Міністерство освіти й науки України.

“Шість юних астрономів України завоювали призові місця на I Всесвітньому електронному змаганні з астрономії та астрофізики, що проходило з 25 вересня по 23 жовтня 2020 в онлайн-режимі”, – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що в змаганнях, які відбулися в два етапи – індивідуальний і командний, брали участь 11 українських школярів.

За результатами всіх етапів змагань були визначені переможці.

Так, учні Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при Львівському національному університеті імені Івана Франка – Святослав Лушней та Ірина Гонцовська, а також учень Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради Іван Дудяк – завоювали срібні медалі.

Учні Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка – Катерина Салтовець та Артем Сараєв, а також учень Рішельєвського ліцею Лев Тартаковський – бронзові.

Також учень Природно-наукового ліцею № 145 міста Києва Артем Дяченко отримав Почесну грамоту.

Повідомляють, що в командному турі в складі міжнародної команди друге місце зайняв учень Києво-Печерського ліцею №171 “Лідер” Владислав Вісневський.

Be First to Comment

Залишити відповідь