Press "Enter" to skip to content

У Львові відновлять роботу дитячі садочки

Заклади дошкільної освіти приймуть малюків найближчої п’ятниці, 17 липня. Про це у ефірі радіо «Люкс ФМ» розповіла керівник міського управління освіти Зоряна Довганик, посилаючись на рішення міської комісія з питань екологічно-техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перелічила й правила, що їх повинні дотримуватися як працівники садочків, так і батьки.

«Батьки повинні приводити до садочка абсолютно здорову дитину, – наголосила. Зоряна Довганик. – Заборонено приймати дітей, які мають будь-які ознаки респіраторних захворювань – нежить, кашель тощо. Окрім того, батьки повинні інформувати, чи дитина була в контакті з тими особами, які захворіли на ковід, впродовж останніх 14 днів, тому що це важливо не лише для конкретної дитини, а й для всього колективу, в якому вона перебуватиме», пише Політик посилаючись на День.

Садочки прийматимуть дітей від пів до восьмої ранку. Основна кількість занять відбуватиметься на вулиці, якщо цьому сприятимуть погодні умови. Батьки не мають права заходити в приміщення садка.

«Ми будемо спостерігати за тим, як працюватимуть заклади впродовж першого дня, 17 липня, бо працівники садочків ніколи не працювали в таких умовах, коли потрібно всім проводити термометрію, мити руки тощо. Вони повинні зрозуміти, скільки це забирає часу. А з понеділка вже побачимо, наскільки будуть заповнені групи», – зазначила керівник міської освіти.

З понеділка буде видно й нові цифри щодо поширеності коронавірусу. Бо про те, що число нових виявлених інфікованих зменшується з дня у день, точно говорити зарано. Хоча цифри минулого тижня вселяли-таки надію, бо ішлося навіть про 82 нових інфікованих за добу. А потім показники знову поповзли вгору. І суттєво.

За вчорашню добу, 14 липня, лабораторні центри Львова провели 1187 ПЛР-тестів. З них 171 – позитивний (57 – у львів’ян). Про це інформувала о восьмій ранку заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна. Загалом коронавірусну інфекцію виявлено  у 7425 осіб. 193 хворі померли. 1167 пацієнтів одужали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Коронавірус атакував український курорт: туристи роз’їжджатися не збираються (ВІДЕО)

За весь період карантину (від 12 березня) до обласної інфекційної лікарні звернулись 6678 осіб, госпіталізовані – 1239, виписані — 1065 осіб.

Зараз у лікарні перебувають 173 особи, з них у реанімації – 5 осіб, на апараті ШВЛ — 4.

У 8-й лікарні – 59 пацієнтів, у 1-й – 54 пацієнти, у лікарні швидкої медичної допомоги – 87.

Be First to Comment

Залишити відповідь