Press "Enter" to skip to content

“Осторозька академія” пропонує безоплатне навчання для учасників бойових дій

Представники ОК «Захід» та «Острозької академії» підписали меморандум про безоплатне навчання учасників бойових дій.

Про це повідомляється на сайті АрміяInform.

“У рамках посилення двосторонньої співпраці між оперативним командуванням «Захід» Збройних Сил України та Національним університетом «Острозька академія» підписано меморандум. Згідно з документом тепер усі категорії учасників бойових дій мають право на здобуття безоплатної вищої освіти (зокрема другої, третьої тощо) у цьому престижному виші за будь-якою спеціальністю. Також право на безкоштовне навчання отримали й діти загиблих учасників бойових дій”, – йдеться у повідомленні.

Старший офіцер відділу цивільно-військового співробітництва підполковник Андрій Рисюк розповів, що цей меморандум дасть військовослужбовцям можливість безоплатно користуватися правом на навчання в одному з десятка найкращих університетів України. “Це стане хорошим прикладом для інших вишів у контексті реалізації пільг, гарантованих державою, для учасників АТО/ООС та їхніх родин”.

Зазначається, що Андрій Рисюк за дорученням командувача військ ОК «Захід» підписав меморандум про безоплатне навчання учасників бойових дій.

“В умовах протидії COVID-19 університет використовує різні види навчання, а спеціально для військових викладачі готові розробити додаткові онлайн-програми, щоб вони могли одночасно служити та вчитися. Крім того, оперативне командування «Захід» відпрацювало алгоритм співпраці з Київським військовим ліцеєм імені Івана Богуна щодо супроводу дітей, батьки яких загинули на сході України, до вступу в цей заклад”, – інформують у повідомленні.

Також, ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник наголосив, що у них вже є досвід підписання таких меморандумів на рівні окремих батальйонів і бригад.”На сьогодні у нас безоплатно навчається близько ста хлопців і дівчат, які мають статус учасника бойових дій. Торік ми випустили перших таких студентів, цього року плануємо вітати із завершенням навчання чергову групу військовослужбовців”, – додав він.

Довідка «Дня»: «Острозька академія» — це український університет, який посідає передові позиції у всеукраїнських і міжнародних рейтингах. Університет уклав чимало угод про співпрацю не тільки з країнами Європи, а й із США та Канадою. Виш має чітку патріотичну позицію, прищеплює українські цінності та формує моральні орієнтири молодому поколінню.

Також, з початку подій на Сході України викладачі та студенти передали на фронт автобус, бронежилети, шоломи, комп’ютери та інше майно вартістю понад пів мільйона гривень.

Be First to Comment

Залишити відповідь