Press "Enter" to skip to content

Гончарук: Затримка евакуації українців з Уханя пов’язана з мінімізацією ризиків до нуля

Затримка евакуації українців з Уханя пов’язана з мінімізацією ризиків до нуля, це “питання днів”, заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

“Ми продовжуємо шукати можливість, щоб здійснити евакуацію у такий спосіб, щоб не створювати додаткових ризиків для місцевого населення в Україні. Це головне завдання”, – сказав він на засіданні Кабміну в середу.

Він зазначив, що “є тонкощі з тим, як поводиться ця інфекція”.

При цьому Україна використовує досвід організації евакуації в інших країнах.

“Щойно ми будемо на 100% впевнені, що евакуація не створить ризику проникнення цієї інфекції на територію України і поширення її тут, ми миттєво виконаємо всі необхідні евакуаційні дії”, – сказав він.

“Це питання днів. У нас літак готовий, кілька об’єктів визначені, на які потенційно може бути проведена евакуація”, – пояснив Гончарук.

“Готується схема обмежити цих людей. Коли вони прилетять, у них є певні права, які необхідно забезпечити. Потрібно вирішити питання, як організувати забезпечення цих людей, організувати харчування, нормальне перебування. Є багато організаційних варіантів, ми визначаємося з цим”, – сказав він.

Як повідомлялося, раніше планувалося, що українських громадян у вівторок буде евакуйовано з китайської провінції Хубей у зв’язку зі спалахом коронавірусу. Планувалося, що їх триматимуть на карантині протягом 14 днів у двох санаторних закладах Київської області.

За інформацією Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров’я України, перевізником виступить авіакомпанія SkyUp.

Для евакуації українці мали підписати згоду на перебування в карантині протягом 14 днів. Станом на початок поточного тижня таку згоду підписала 51 особа.

Загалом, за даними МОЗ, у цій провінції перебували 80 українців.

Український авіаперевізник SkyUp, у свою чергу, заявив про готовність здійснити спеціальний рейс до китайського Уханя для евакуації українських громадян, очікує команди від МОЗ.

У SkyUp зазначили, що точну тривалість польоту повідомити не можуть, проте літак буде один і зробить зупинку в Алмати (Казахстан).

У китайській провінції Хубей і місті Ухань перебувають майже 150-200 громадян України, понад 50 з них висловили бажання бути евакуйованими і дали згоду на двотижневий карантин відразу після прильоту.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Be First to Comment

Залишити відповідь