Press "Enter" to skip to content

Справа Шеремета: Дугарь призначили почеркознавчу та психіатричну експертизи

Підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета призначили почеркознавчу та психіатричну експертизи, повідомив адвокат Віталій Коломієць на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він зазначив, що під час призначення було допущено низку процесуальних порушень.

“Ні постанови про призначення психіатричної, ні почеркознавчої експертиз нам не надали. Ми, як сторона захисту, не можемо прийняти рішення про свою участь або неучасть у цих процесуальних діях”, – заявив він.

Також Коломієць зазначив, що постанова про вилучення зразків почерку, яку він також оприлюднив, не відповідає вимогам ст. 110 Кримінального процесуального кодексу України, на яку посилається слідчий – зокрема, не зазначено обґрунтування для проведення почеркознавчої експертизи, немає інформації про місце і час вилучення зразків і відповідального за виконання постанови. Також не зазначені можливість і порядок оскарження постанови.

“У будь-якому разі очікуємо відповідних рішень, оформлених належним чином”, – наголосив адвокат.

Як повідомлялося, 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав для Дугарь запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. Крім того, суд постановив, що вона має здати всі документи для виїзду за кордон.

24 січня Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисту та змінив запобіжний захід Дугарь на нічний домашній арешт.

20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання “Українська правда” Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру кільком фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник глави Національної поліції – начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що Дугарь, Кузьменко, Антоненко та подружжя Грищенків обґрунтовано підозрюються у причетності до злочину. В МВС пізніше уточнили, що підозру в убивстві Шеремета висунуто Дугарь, Кузьменку та Антоненку, їх затримали, а подружжя Грищенків на той час уже перебували під вартою у справі про замах на бізнесмена в Івано-Франківській області.

Основним мотивом убивства Шеремета було названо спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Be First to Comment

Залишити відповідь