Press "Enter" to skip to content

У Белграді піротехнікою обстріляли посольство Чорногорії через релігійний закон

У четвер увечері прапор Чорногорії на посольстві цієї країни в Сербії був обстріляний піротехнічними засобами – під час протесту проти нового закону про віросповідання група фанатів клубу “Црвена звезда” намагалася у такий спосіб його спалити.

Про це повідомляє Політик посиаючись на Vijesti.

“Сотні хуліганів, фанатів “Црвеної звезди”, протестували перед посольством Чорногорії у Белграді і під час своєї акції стріляли піротехнічними засобами по чорногорському прапору”, – йдеться в повідомленні.

Прапор усе ж не згорів цілком, хоча у нього влучили кілька разів. Посольство Чорногорії оголосило, що замінило прапор, частини якого були спалені.

Інцидент стався після баскетбольного матчу, на якому “Црвена звезда” обіграла “Баварію”. Тоді колона фанатів пройшла ходою вулицями сербської столиці до посольства, протестуючи проти прийнятого чорногорським парламентом закону про свободу віросповідання та правовий статус релігійних громад.

Також під чорногорським посольством протестувальники скандували образи на адресу президента Чорногорії Міло Джукановіча (“Міло, албанцю, не дамо тобі святині”) та кричали: “Чорногорія та Сербія – одна родина”.

Зі свого боку, прем’єр-міністр Чорногорії Душко Маркович уже різко засудив цей інцидент як “черговий нецивілізований напад на посольство Чорногорії та чорногорський прапор”.

Be First to Comment

Залишити відповідь