Press "Enter" to skip to content

У лютому 2020 Укртелеком почне демонтаж усіх таксофонів

“Укртелеком” із 1 лютого 2020 року припинить надавати послуги зв’язку через таксофони та розпочне демонтаж обладнання.

Про це Інтерфакс-Україна повідомили у прес-службі компанії, пише Політик.

Як зазначають в “Укртелекомі”, сучасний зв’язок не залишив місця для таксофонів.

“Розвиток різних каналів комунікацій призів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів. Якщо у 2017 році щомісяця використовувалося близько 900 тис. хвилин розмов за допомогою таксофонів, то вже у 2019 році – менше 380 тис. хвилин”, – повідомили у компанії.

На сьогодні мережа “Укртелекому” налічує близько 4,8 тис. таксофонів, і практично всі вони розміщені у містах. У середньому щодня з одного таксофона відбувається близько 2,5 хвилини розмов.

“Варто зазначити, що обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично та морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україні, що призводить до складнощів з експлуатацією. Вже роки послуга таксофонів є збитковою. Крім того, останнім часом до компанії були неодноразові звернення від різних структур і організацій щодо розміщення таксофонів на комерційній основі, тобто зі сплатою “Укртелекомом” орендної плати за їх розміщення”, – наголошує оператор.

З огляду на все це, “Укртелеком” ухвалив рішення про припинення з 1 лютого 2020 року надання послуг фіксованого телефонного зв’язку, що надаються через таксофони.

Водночас оператор зосередиться на модернізації та розвитку телекомунікаційної інфраструктури, щоб надавати клієнтам сучасні послуги, зокрема, оптичного інтернету.

Be First to Comment

Залишити відповідь