Press "Enter" to skip to content

У Вінниці активісти оголосили безстрокову акцію проти капітуляції

На мітинг проти узгодження українською владою так званої «формули Штайнмаєр» після Києва, Харкова і Львова вийшли вінничани. Сьогодні близько 10.00 на майдані Небесної Сотні зібралися кілька активістів, які оголосили безстрокову акцію протесту проти капітуляції. Умовно вони назвали себе «небайдужі 25 %». Активісти вимагають від діючого президента країни оприлюднити підписаний українською делегацією документ, щоб зрозуміти, що передбачає «формула Штайнмаєра», а також припинити відведення військ і фактичну здачу українських територій російському агресору. Також вони закликають народних депутатів від Вінниччини озвучити свою позицію щодо підписання цього документу і підтримати громаду області.

«Ми вийшли, щоб сказати «Ні капітуляції!». Не можна допускати проведення цього ганебного сценарію. Росія ніколи не виконує своїх обіцянок і не слідкує за словами в документах. Росія – агресор, який окупував частину території суверенної держави. Своїми діями чинний президент не зупиняє війну, а навпаки наближає її – велику», – сказала координаторка акції Олена Танадайчук. Вона анонсувала, що сьогодні о 19.00 акції протесту пройдуть у багатьох містах України. Вінничани вирішили вийти зранку, до засідання Верховної Ради, щоб продемонструвати свою позицію і закликати перехожих долучитися до протесту.

Тим часом, як відзначив учасник бойових дій Олександр Грамарчук (Гром), до Києва на безстрокову акцію протесту вже збираються їхати волонтери Майдана та ветерани війни на Донбасі. Сам боєць називає підписаний документ «ганебною капітуляційною формулою Путіна», бо її наслідком є повна амністія для бойовиків, які вбивали наших солдат на Донбасі.

«Україну просто «зливають», – одразу гостро відзначає Олександр – Мене особисто насторожує те, що документ передбачає створення на окупованих територіях народної міліції. Вже зараз військові першого й другого корпусів так званої ДНР і ЛНР називають себе народною міліцією. Це означає, що бойовики і терористи будуть просто легалізовані на цих територіях. Тобто чесні вибори вже де факто неможливі. Більше того, вони мають на озброєнні важку техніку: танки, артилерію. То яка це міліція – це бойовики».

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський пояснив значення основних положень «формули Штайнмаєра» про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), домовленості про яку було досягнуто на зустрічі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську. Він наголосив, зокрема, що проведення виборів в ОРДЛО «під дулами кулеметів» не буде.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото авторки

Be First to Comment

Залишити відповідь