Press "Enter" to skip to content

Правоохоронці відкрили провадження через нові вибухи боєприпасів під Калинівкою

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження у зв’язку з пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території військового складу 48 арсеналу Збройних сил України у Калинівському районі Вінницької області.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства, пише Політик посилаючись на Прямий.

Так, за даними прокуратури, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості через пожежу та детонацію боєприпасів на військовій базі в Калинівці за статтею про “недбале ставлення до військової служби”.

Наразі військові прокурори проводять невідкладні слідчі дії, огляд місця події із залученням спеціалістів та опитують свідків.

Попередньо встановлено, що близько 11 год. 40 хв. 11 вересня на технічній території 48 арсеналу в районі відкритого майданчика відбулось близько шести вибухів боєприпасів, які підлягали утилізації. Можлива причина — займання сухої трави, в результаті чого відбулась почергова детонація поодиноких боєприпасів, що лежали на землі.

“На цій території не було закінчено проведення робіт з виявлення та знешкодження боєприпасів, які вибухали в ніч з 26 на 27 вересня 2017 року. Відстань від краю горіння трави до майданчиків зберігання боєприпасів становила близько 150-200 метрів”, – зазначили у прокуратурі.

Be First to Comment

Залишити відповідь