Press "Enter" to skip to content

Сущенко вперше розповів, навіщо поїхав до Москви перед своїм затриманням

Український журналіст Роман Сущенко у 2016 році поїхав до Москви по сімейних справах

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу пише Політик.

“Я поїхав до Москви по сімейних справах. Виникла термінова необхідність допомогти родичам. Після рішення частини проблем зустрівся зі старим знайомим. Він військовий, служив у внутрішніх військах, якого я знаю багато років. Зустрічався на його прохання”, – розповів Сущенко.

За його словами, старий знайомий – це його кум, оскільки він хрестив його дитину.

“Загалом ця історія нагадує біблійну – про зраду, з Каїном і Авелем. Але я ні про що не здогадувався. Насправді, як потім з’ясувалося, це була витончена, підступна і холоднокровна провокація під керівництвом спецслужб РФ. Під час зустрічі він підсунув мені диск під виглядом сімейних фото, які в ході слідства “перетворилися” на якісь секретні дані про навчання внутрішніх військ і озброєних сил РФ “, – підкреслив Сущенко.

Він сказав, що не знає, чому його кум так вчинив з ним і яка була мотивація.

“Після захоплення під час слідства на одному із записів знайомий запитує у спецслужбовців РФ: “Ну що, гра вартувала свічок чи ні?”. А відповідь лунає: “Все супер!”. Тоді я зрозумів, що це було сплановано і планувалося тривалий час. Я не знаю, чому він так вчинив і яка мотивація його була, але підозрюю, що він, можливо, “на гачку сидів”, – пояснив журналіст.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року українського журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка арештували в Москві за звинуваченнями в шпигунстві. Українець відкидав усі звинувачення.

4 червня 2018 року Московській міський суд засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ підтвердив вирок у 12 років позбавлення волі для Сущенка. Його звільнили з полону РФ в рамках обміну полоненими за формулою “35 на 35”.

Be First to Comment

Залишити відповідь