Press "Enter" to skip to content

США проведуть консультації щодо “нормандського формату”

США, Німеччина та Франція цього тижня планують консультації щодо “нормандському формату”, повідомив спецпредставник США Курт Волкер.

Представники США, Німеччини та Франції найближчим часом планують провести консультації щодо “нормандського формату. Про це в неділю, 11 серпня, спеціальний представник США з питань України Курт Волкер повідомив “Голосу Америки”. Волкер також зазначив, що він перебуває у тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий раунд консультацій має відбутись цього тижня, інформує politik.org.ua з посиланням на джерело.

Наразі до складу так званої “нормандської четвірки” входять Україна, Німеччина, Франція та РФ. У липні цього року президент України Володимир Зеленський запропонував російському колезі Володимиру Путіну провести у Мінську перемовини щодо врегулювання на Донбасі за участі лідерів США, Німеччини, Франції та Великобританії. Таким чином, до зустрічей у “нормандського форматі” Зеленський волів би залучити США і Великобританію.

Нагадаємо, що переговори в “нормандському форматі” на рівні лідерів України, Німеччини, Франції та Росії востаннє відбулися в жовтні 2016 року в Берліні. У травні 2019 року президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір найближчим часом організувати переговори щодо конфлікту на Донбасі на рівні глав держав.

У липні 2019 року у Парижі зовнішньополітичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії провели зустріч з метою відновлення роботи “нормандського формату”.

Be First to Comment

Залишити відповідь