Press "Enter" to skip to content

ФСБ повернула до України собаку із затопленного українського буксира “Яни Капу”

На територію незалежної України повернули чотирилапого улюбленця екіпажу буксиру “Яни Капу” – собаку Джессі, яку у листопаді 2018 року захопили російські військові разом з українськими моряками.

Про це йдеться на Facebook-сторінках адвокатів Миколи ПолозоваАнастасії Георгієвської. Новину Політик передає посилаючись на День

“Собаку Джессі, яка була захоплена разом з 24 військовополоненими українськими моряками, сьогодні повернули додому. Про собаку практично відразу після зустрічі з нашими адвокатами повідомили моряки – члени екіпажу буксира “Яни-Капу”, попросили її знайти і постаратися повернути додому. Кілька місяців пішло на її пошуки і досягнення домовленостей з СУ ФСБ і керченськими прикордонниками, які залишили її у себе”, – пише Полозов.

“Собачка Джессі, 25-й член команди військовополонених українських моряків вдома! Її забрала до себе родина моряка Чуліби. Майже 5 місяців ми вели переговори про те, щоб повернути дочку полку (екіпажу буксира “Яни Капу”) додому”, – пише Георгієвська.

Варто зазначити, що на момент захоплення українських моряків, Джессі було три місяці. Тварину помітили не одразу, весь цей час вона перебувала у співробітників прикордонної служби РФ в окупованій Керчі.

Be First to Comment

Залишити відповідь