Press "Enter" to skip to content

СБУ вдалось затримати водія російського БУКа з якого був збитий Боїнг МН17

СБУ повідомила про затримання водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс Бук

Сьогодні, 17 липня 2019 року виповнюється 5 років з моменту катастрофи рейсу MH17 у небі над Україною. В авіакатастрофі загинули всі 298 людини, які знаходилися на борту літака. Telegram-канал “цибуля” повідомив, що якраз у роковини трагедії СБУ повідомила цікавий факт. Зокрема, йдеться про затримання водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс Бук.

MH17

“СБУ встановила і затримала водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс Бук, з якого був збитий літак Malaysia Airlines”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, лайнер Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Літак із пасажирами на борту був збитий неподалік села Грабово на сході Донецької області.

За висновками експертів, літак був збитий ракетою з зенітно-ракетного комплексу Бук, який доставили на територію Донбасу з Курська і стояв на озброєнні 53-й курської зенітної ракетної бригади ППО. На оболонці ракети былтакже знайдений номер, що вказує на код виробника. Підприємство розташоване в Московській області.

Be First to Comment

Залишити відповідь