Press "Enter" to skip to content

Світовий конґрес українців закликав притягти до відповідальності винних у катастрофі МН17

Світовий конґрес українців (СКУ) закликає  міжнародну спільноту притягти до кримінальної відповідальності винних у загибелі пасажирів рейсу МН17 компанії «Малайзійські авіалінії», збитого російським зенітно-ракетним комплексом “Бук” в зоні воєнних дій на сході України .

Про це йдеться в оприлюдненій на сайті  СКУ заяві з нагоди 5-ї річниці трагедії, передає Політик посилаючись на Укрінформ.

“Ми закликаємо міжнародне співтовариство притягти до відповідальності убивць пасажирів рейсу MH17,  а також їхніх кремлівських керівників. Високі російські політичні і військові начальники, які дали розпорядження збити МН17, повинні постати перед кримінальною відповідальністю, а Російська Федерація мусить бути засуджена», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Він додав, що Світовий конґрес українців і світова українська спільнота стоять разом з сім’ями і друзями жертв катастрофи МН17 в пам’яті й солідарності в п’яту річницю цього акту тероризму, оскільки очікування справедливості триває. «Нехай же пам’ять про ці жертви буде вічною, а така трагедія ніколи не повториться”, – йдеться у заяві.

Зауважується, що протягом останніх 5 років Російська Федерація покриває злочинців,  відповідальних за загибель 17 липня 2014 р. 298 невинних людей рейсу MH17 «Малайзійських авіаліній». Але, попри наполегливі зусилля Кремля дискредитувати висновки Спільної слідчої групи, завданням якої є встановити причину катастрофи, переконливі свідчення підтверджують, що провина за цей злочин лежить на Російській Федерації.

“Це жахливо, що в п’яту річницю злочинного акту тероризму проти невинних людей Росія і далі заперечує свою відповідальність за цю трагедію. Кремлівські політтехнологи продовжують гарячу дезінформаційну кампанію, щоб посіяти сумніви щодо обґрунтованості висновків, намагаючись перекласти провину на Україну та її владу”, – заявив Павло Ґрод.

Be First to Comment

Залишити відповідь