Press "Enter" to skip to content

Голова партії Зеленского розповів в прямому ефірі, чому Зеленський розізлився на Клімкіна (ВІДЕО)

Голова партії “Слуга Народу” Дмитро Разумков назвав дії міністра закордонних справ відвертим саботажем. Про це він заявив в прямому ефірі програми “Право на владу”.

У четвер, 27 червня у черговому випуску програми  мова, зокрема,  йшла про скандал, який розгорівся між президентом і міністром закордонних справ. Скандал виник після того, як Зеленський вийшов на люди і заявив, що він не давав ніяких директив МЗС і безпосередньо міністру відповідати на ноту Росії щодо звільнення українських моряків.

25 червня Росія направила Києву ноту, в якій заявила, що готова повернути полонених моряків за умови, що Україна надасть письмові гарантії того, що моряки добуватимуть термін покарання уже в Україні але відповідно до російського законодавства.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Павло Клімкін  висловив рішучий протест. Клімкін  оприлюднив дві дипломатичні ноти, стосовно полонених моряків, через які в нього виник конфлікт із президентом Володимиром Зеленським.

Президент на брифінгу у четвер, 27 червня звинуватив МЗС та особисто міністра Клімкіна у тому, що міністерство не комунікує із ним у питаннях міжнародної політики, зокрема, що стосується звільнення українських моряків. Зеленського обурило те, що Клімкін не погодив з ним тексти направлених в РФ нот.

“Коли таке виходить назовні, це момент вашої командної некомпетентності, чи це заколот людей, які залишилися від старої команди?”, – задала запитання Наталя Мосейчук Дмитру Разумкову.

Голова партії “Слуга Народу” у відповідь заявив, що дії міністра Клімкіна не випадковість, а процес звільнення моряків зривається.

“Я не думаю, що тут можна говорити про якусь некомпетентність президента. На сьогоднішній момент глава держави докладає максимум зусиль, і це видно, для того, щоб хлопці повернулись додому. Дійсно, міністр закордонних справ написав заяву (на відставку – ред.), але нажаль, як і з багатьох інших питань Верховна Рада саботує будь-які дії, пов’язані з ініціативами президента. Якщо б ми могли сьогодні говорити про командну гру, то було б правильно, щоб міністром закордонних справ була б людина, якого подав і затвердив парламент України. Нажаль, складається враження, що парламент наостанок вирішив узурпувати владу і робить все, щоб насолити президенту. Але тут питання не в президенті, а в державі, і в тих людях, які живуть тут, і в тих людях, які нажал знаходяться в полоні РФ…

Це фактичний саботаж. Або повний непрофесіоналізм. Тоді виникає питання, чому кадрові рішення не були зроблені раніше. Або ж це спроба попіаритись, спроба погратися в політику..

Парламент саботує всі кроки президента. Сподіваюсь, після 21 липня ситуація докорінно зміниться”, – заявив Разумков.

Be First to Comment

Залишити відповідь