Press "Enter" to skip to content

В Україні за допомогою чат-боту створять “Конституцію цінностей”

Напередодні Дня Конституції завжди пожвавлюється дискусія про те, яка ж конституція потрібна Україні. Президентські вибори та суспільні настрої показали, що ще ніколи раніше людство не плекало стільки надій і не вело таку наполегливу боротьбу за власне майбутнє.

Усім небайдужим українцям запропонували за допомогою смартфону долучитися до створення Конституції цінностей.

Над документом вже розпочали працювати міжнародні та вітчизняні експерти, лідери думок та візіонери під час підготовки та проведення Міжнародного форуму Ukrainian ID, який у червні відбувся у Каневі.

Останнім кроком у створенні нової Конституції стане думка громадськості. З цією метою для зручності було створено чат-бот m.me/UkrainianID, що пропонує дати відповідь на три важливі питання, а саме:

– які цінності ви вважаєте пріоритетними для здорової та успішної країни;

– відсутність чи перевага яких цінностей вас непокоїть у нашому суспільстві;

– якими шляхами або засобами ми маємо актуалізувати для нашого суспільства цінності, які вестимуть Україну в майбутнє.

«Конституція цінностей» буде видана напередодні Дня Незалежності України й стане символічним документом, який визначатиме ключові правила гуманітарної безпеки і суспільного життя України.

У створенні “Конституції цінностей” вже взяли участь десятки знаних особистостей. Автором ідеї створення “Конституції цінностей” стала відома громадська діячка Наталія Заболотна, а упорядником – знаний письменник та видавець Олександр Апальков. Чат-бот розроблений за підтримки компанії Spark Systems.

«Сьогодні ми маємо змусити політиків України та всього світу будувати своє лідерство на фундаменті цінностей. Цінностей, які мають пройти сувору ревізію з огляду на глобальні виклики. Ми самі повинні сформулювати та плекати цінності, які забезпечать нам дорогу вперед, – зазначає автор проекту “Конституція цінностей”, президент форуму Ukrainian ID Наталія Заболотна. – Написати “Конституцію цінностей” разом із її авторами може кожен з вас. Адже головна функція цінностей – об’єднувати. Тому наш проект – тотально інклюзивний. Ми запрошуємо до діалогу всіх, хто готовий змінювати майбутнє України і світу. Всіх, хто розділяє наші цінності і воліє здійснити найсміливішу Революцію, якої потребує наша цивілізація».

Подписывайтесь на наш Телеграм канал, там много контента который удаляют во всех социальных сетях t.me/iprostir ну и плюс свежие новости.

Be First to Comment

Залишити відповідь