Press "Enter" to skip to content

На Вінниччині пройшло прощання із 23-річним бійцем “Азову”

У ніч на 7 червня внаслідок артобстрілу поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі загинув 23-річний Максим Олексюк на позивний «Максон» із Козятина Вінницької області. На прощання з бійцем, яке відбулося вчора на головній площі міста, зібралося більше тисячі осіб – друзі, однокласники, бойові побратими, представники влади, хто знав і хто не знав за життя цього мужнього воїна, загибель якого сколихнула кожну козятинську родину, пише ПОЛІТИК посилаючись а День.

За повідомленням спецпідрозділу «Азов»,  позиції полку прицільно обстріляли з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм. Внаслідок обстрілу загинули двоє військових – Дмитро Пругло з Полтави та Максим Олексюк з Вінниччини. Максим долучився до полку 2017-го і за півтора року служби проявив себе відданим військовій справі, відповідальним та щирим побратимом.

«Цей військовий злочин вкотре демонструє, що будь-які домовленості чи то з Росією, чи то з її маріонетками «ЛДНР» нічого не варті. Цим нелюдам невідомі поняття воїнської честі та гідності. Хочемо запевнити та поставити перед фактом увесь світ – ми помстимось за загибель наших побратимів у стократ!», – йдеться у повідомленні.

Козятинська громада проводжала Максима Олексюка, створивши традиційний живий коридор. Чоловіки опустилися на коліна, жінки не стримували сліз, а діти кидали на дорогу квіти, проводжаючи воїна у останню путь. На знак вшанування бійця у Козятині оголосили день жалоби.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Be First to Comment

Залишити відповідь